Vraag en antwoord voor kandidaten

In wat voor soort functies is Executives Online gespecialiseerd?
We plaatsen uitsluitend senior posities voor onze cliënten en we zijn altijd op zoek naar senior talent met een afgeronde HBO+ opleiding voor vaste of tijdelijke (interim) posities. Het gaat hierbij normaal gesproken om posities met een jaarsalaris vanaf €75.000 en dagtarieven startend vanaf €600 voor Interim Managers.

In welke landen zijn jullie operationeel?
We hebben kantoren in Amsterdam, Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zuid Afrika.

Hoe kan ik inschrijven?
Onze cliënten zoeken, gemiddeld genomen kandidaten met ca. 10-15 jaar ervaring. Voor interim-posities helpt het (maar is het geen vereiste) als een kandidaat ten minste één interim-opdracht heeft volbracht.

Hoe kan ik inschrijven?
De makkelijkste manier is om online aan te melden.

Hoeveel tijd neemt de inschrijving in beslag?
We hebben ons uiterste best gedaan om zo praktisch en compleet mogelijk te maken. We hebben het aanmeldproces in 4 korte stappen opgesplitst met daarin enkele vragen over uw expertise en uiteraard de mogelijkheid om het CV in te sturen.

Ik ben gevestigd in het Buitenland. Hoe meld ik mij aan?
We maken gebruik van één centraal (registratie) systeem. U kunt zich hier gewoon aanmelden of u kun zich inschrijven via een van onze andere websites: UK (website in English), Australia (website in English), Belgium (website in English), Duitsland (website in German and English), France (website in French and English), Ireland (website in English), Italy (website in Italian and English) or South Africa (website in English).

Wat zijn de vervolgstappen na mijn inschrijving bij jullie?
Het enorme aantal CVs dat wij maandelijks ontvangen maakt individuele, persoonlijke reacties praktisch onmogelijk. Zodra u zich bij Executives Online heeft ingeschreven, sturen wij u regelmatig per e-mail berichten over projecten in uw vakgebieden waarvoor wij kandidaten zoeken. Indien er een positie bij zit waarvoor u interesse heeft, wordt u gevraagd om in te loggen. U kunt vervolgens uw gegevens inzien en een CV bijvoegen wat al bij u gegevens is opgeslagen. U kunt uiteraard ook een nieuw CV toevoegen. Vervolgens kunt u aangeven hoe uw ervaring en expertise het beste aanlsuiten bij de aangeboden functie. Dit is de beste en meest efficiënte manier om dit aan ons en onze opdrachtgevers kenbaar te maken.

Indien ik ben verhuisd of een nieuw telefoonnummer of e-mailadres wil doorgeven, wat is de beste manier?
Indien u zich al eerder heeft ingeschreven en wijzig hier tegelijk uw gegevens online.

Ik ben van baan / positie veranderd en wil een nieuw CV insturen
Indien u zich al eerder heeft ingeschreven en een nieuw CV wilt insturen.

Ik wil mijn gegevens bijwerken maar ben het wachtwoord vergeten
Via de selecteer de link optie Wachtwoord Vergeten en vul uw gebruikersnaam (dit is uw e-mailadres) in en klik op Vraag Wachtwoord aan Vervolgens krijgt u van ons een e-mail toegestuurd. Let op, dit werkt uitsluitend als uw het e-mailadres (gebruikersnaam) invult welke u heeft opgegeven bij uw inschrijving.

Wordt ik uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek na mijn inschrijving?
Persoonlijke interviews houden wij uitsluitend in het kader van een feitelijke positie en alsdan alleen wanneer u bij de sterkste kandidaten hoort. Mocht u voor een gesprek worden uitgenodigd, dan vindt een interview plaats met een (regio) directeur van Executives Online om de betreffende positie of opdracht te bespreken. Wij sturen uw CV nooit naar een cliënt zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Ik ben onervaren met interim management. Hoe weet ik of ik geschikt ben?
Lees ons advies voor nieuwe interim managers.

Neemt u contact met mij op voordat u mijn CV wordt verstuurd t.a.v. een open positie?
Wij sturen uw CV nooit naar een cliënt zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

Het is al enige tijd geleden sinds ik mijn CV heb aangepast. Zijn er tips en adviezen t.a.v. het schrijven van een goed CV?
Zie Tips en Tools voor CV advies.

Wat zijn de te verwachte verdiensten als interim manager?
Lees Interim Management dagtarieven en profielen.

Hoe weet ik of Executives Online een respectabele organisatie is?
De werkwijze van Executives Online voldoet aan de Recruitment and Employment Confederation’s Code of Professional Practice, ontworpen om ervoor zorg te dragen dat alle leden van de REC een ethische werkwijze toepassen en voldoen aan de hoogste normen welke met het REC membership gepaard gaan.

Ik kan het juiste antwoord niet vinden op mijn vraag. Hoe neem ik contact met jullie op?
U kunt een email sturen met uw vraag naar netherlands@executivesonline.nl, of telefonisch contact opnemen met het meest dichtstbijzijnde Executives Online kantoor.