Onze aanpak

Executive Online maakt gebruik van een unieke combinatie van technologie en persoonlijke dienstverlening om voor iedere leidinggevende positie de meest geschikte persoon te vinden. Dankzij onze snelle bemiddelingsservices zijn wij in staat senior managers en executives – geselecteerd vanwege hun specifieke ervaring, capaciteiten en “fit" in de organisatie van de cliënt – te plaatsen voor een onmiddellijke start op interim of permanente basis, voor interimposities, change management programma’s, en essentiële projecten.

Centraal in onze dienstverlening staat onze global talent bank van ruim 151.000 kandidaten die werkzaam zijn als zelfstandige interim managers, projectmanagers of change management professionals. Geselecteerd uit ruim 230.000 sollicitanten zijn deze kandidaten een rijke bron van ervaring voor bedrijven die op zoek zijn naar talent. Onze kandidaten zijn hands-on managers – niet alleen maar adviseurs – wiens bedrijfsmatige en zelfstandige carrières een jarenlange ervaring in het bereiken van resultaten laten zien.

Wij bieden ook een advertentie- en selectiedienst. Waar nodig –met name voor permanente posities – plaatsen wij vertrouwelijke advertenties op een selectief aantal banenboards, of we boren ons netwerk van industriële contacten aan, of gebruiken andere relevante searchmethodes voor functies die uitermate specifieke of zeldzame capaciteiten vereisen.

Executives Online gebruikt deze website en andere technologie om communicatie met cliënten en kandidaten te versnellen en te versterken, en om topkandidaten en topposities aan te trekken. Wij zijn evenwel geen vacaturebank: achter deze internetsite staat een persoonlijke, full service recruitmentorganisatie. Onze dienstverlening omvat onder andere een gedetailleerde functieomschrijving van iedere positie voor onze cliënten, verzending daarvan naar geschikte kandidaten, beoordeling van de respondenten, persoonlijke interviews, het checken van referenties en controle van CVs. Uiteindelijk rolt daaruit een shortlist van de beste twee tot vier kandidaten die aan de cliënt wordt voorgelegd; die kandidaten worden vervolgens door de cliënt uitgenodigd voor een gesprek.

Onze procedure is ontzettend snel. Wij zijn in staat om binnen enkele dagen na ontvangst van de opdracht een shortlist van te interviewen kandidaten aan te bieden aan de cliënt. Dit houdt in dat een kandidaat binnen een tijdsspanne van één of twee weken aan de slag kan zijn. We zijn er zodanig van overtuigd dat onze kandidaten de gewenste resultaten zullen bereiken, dat we onze vergoeding voor interim, change- en projectmanagementdiensten baseren op resultaat, waarbij een gedeelte van de vergoeding van de kandidaat (en van onszelf) verbonden wordt aan het succesvol bereiken van de projectdoelstellingen. Permanente werving en selectie kan in principe net zo snel worden uitgevoerd, in het bijzonder wanneer de cliënt een kandidaat uit ons netwerk van professionals kiest. Als de gekozen kandidaat op dat moment elders werkzaam is, wordt die periode uiteraard verlengd met de opzegtermijn en/of overgangsperiode.

Kandidaten van Executives Online werden door onze klanten – waaronder grote multinationals, kleine en middelgrote ondernemingen, professionele dienstverleners, charitatieve instellingen en organisaties uit de publieke sector – al ingezet voor productintroducties, voor turnarounds, voor herstructurering van productieprocessen, voor ontwerp en uitvoering van effectieve marketingstrategieën, enz.. Soms zijn onze kandidaten - zowel voor interim als voor permanente posities - simpelweg een snelle vervanging voor een belangrijke executive die plotseling is vertrokken.

Onze dienstverlening is ideaal voor iedere situatie waar ervaren, doelgerichte managers snel nodig zijn, bijvoorbeeld:

  • ter aanvulling/versterking van een team
  • wanneer tijdelijk specifieke capaciteiten of ervaring nodig zijn
  • voor uitvoering of versnelling van een project
  • ter vervanging van een manager die plotseling is vertrokken
  • om een nieuw bedrijf, nieuwe afdeling of team op te zetten

Onze aanpak is gebaseerd op “de juiste persoon op de juiste plek”: wij geloven dat de meeste zakelijke uitdagingen effectief kunnen worden opgelost met het juiste managementtalent, toepassing van de juiste ervaring en handelingen, door tijdelijk of permanent personeel.

Met onze snelle executive resourcing diensten zijn we in staat om binnen zeer korte tijd de juiste persoon te plaatsen, hetgeen een uitstekende prijs/waardeverhouding garandeert.

Om in aanmerking te komen als kandidaat voor interim of permanente posities, meldt u zich nu online aan.