Voor nieuwe interim managers

Overwegingen

Een goede interim manager is niet hetzelfde als een goede bedrijfsmanager. Voordat u uw eerste interimproject overweegt, is het goed een aantal belangrijke vragen te stellen:

Een motivatie en CV met relevante ervaringen, prestaties waarin duidelijk uw capaciteiten naar voren komen?

Kijk eens naar de CV-stijl waarmee kandidaten interim managementposities in de wacht wisten te slepen. Onthoud daarbij dat we duizenden CVs in ons bestand hebben, maar dat per gegeven moment slechts een handvol posities ingevuld moet worden. Om u te verzekeren van een interview moet uw CV eruit springen. We wijzen er hierbij op dat CVs een standaardcheck ondergaan voordat kandaten op een shortlist van projecten geplaatst worden. Bekijk ook deze CV-tips.

Bent u fysiek en mentaal in staat om ieder halfjaar een nieuw project aan te pakken?
Heeft u voldoende financiële reserves om perioden zonder opdracht te kunnen overbruggen?
Gaan interviews u goed af?

Het selectieproces voor interimposities is veel korter en scherper dan het reguliere recruitmentproces. U moet uzelf snel en zelfverzekerd kunnen verkopen.

Bezit u de kwaliteiten om snel te kunnen beoordelen wat er in een totaal nieuwe omgeving speelt?

U moet snel en scherp kunnen analyseren, in staat zijn om oplossingen te ontwikkelen en om die oplossingen binnen het gestelde tijdsbestek en budget uit te voeren.

Beschikt u over goede netwerkcapaciteiten?

Goede netwerkcapaciteiten zijn essentieel voor het benutten van alle soorten mogelijkheden. Onthoud goed dat de voordelen van interim management niet algemeen bekend zijn en dat opdrachten heel dikwijls bestaan in het aanpakken van crisissituaties.

Bent u flexibel en bereid om uit een koffer te leven als dat noodzakelijk is?

Heel dikwijls is de locatie van een project te ver bij uw woonplaats vandaan om dagelijks heen en weer te kunnen pendelen.