Rendement op Investering met Interim Managers ROI Berekening

Het daadwerkelijke rendement van de investering varieert, maar als graadmeter geldt voor ons dat voor elke €1,40 u in een interim manager investeert u tussen €7 en €29,40 terug krijgt. Zie ook onze case studies als voorbeeld.

Gebaseerd op een Management Positie van €98.000

  • Opgelopen vertraging: 3-6 maanden om een geschikte vaste medewerker te vinden en trainen = €98.000. Waarom?
  • Snelheid (project afhankelijk) = €280.000 tot €1.400.000 door versneld bepaalde doelstellingen te behalen. Waarom?
  • De waarde van onafhankelijk advies = €28.000. Waarom?
  • De waarde van een “over gekwalificeerde” professional= €28.000. Waarom?

Het gemiddelde tarief van een interim is: €980/dag over vier maanden = €78.400. Meer over tarieven.

  • Opbrengst = tussen €434.000 en €1.680.000
    ROI = tussen 7 en 29,4

Rendement en Prijs-Kwaliteitverhouding

Het begrip dat een interim manager een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding brengt kan velen verrassen. Interim managers zijn immers niet goedkoop in eerste instantie. De tarieven variëren maar liggen gemiddeld tussen de €630 tot €1.260 voor een middenkader of hogere manager tot misschien €2.100 voor een manager op bestuurlijk niveau.

Voor iemand die tijdelijk een (vaste) positie van normaal €98.000 op jaarbasis gaat opvullen kan dit duur lijken. Dit is omdat zij er niet in slagen om de daadwerkelijke bijdrage van een interim manager te beoordelen.

Hoe meet u het rendement van een interim manager?

Om te beginnen, om te realiseren dat een fulltime werknemer van €98.000 per jaar eigenlijk meer kost. Als de kosten voor werving en selectie, bonus en dertiende maand, vakantiebijdrage, verzekeringsbijdragen van werkgevers, pensioen, gezondheids kosten en autokosten worden toegevoegd, komen de totale werkgelegenheidskosten dichterbij €154.000 op jaarbasis.

Personeelsgat

De voordelen van een openstaande positie die snel wordt ingevuld moet worden meegecalculeerd. Het kost normaal gesproken minimaal een maand om de juiste persoon te vinden, veelal langer. Degene die wordt aangenomen heeft een opzegtermijn van minimaal 8 weken. Zo zal het drie maanden duren alvorens de kandidaat op zijn plaats is, en vijf maanden later alvorens u weet of hij of zij werkelijk de juiste keuze is geweest. In het ergste geval begint u weer helemaal opnieuw.

Een manager verdient gemiddeld, ten opzichte van het jaarsalaris minstens drie keer het salaris in waarde als bijdrage voor het bedrijf. Dit loslatende op onze fulltime medewerker die €98.000 per jaar verdient, en als het (in het beste geval) dan drie maanden vergt om de juiste persoon te vinden, heeft deze vertraging al €73.500 aan verloren bijdrage opgelopen - en dat is exclusief werving en selectie kosten en de eventuele ongemakken die de vertraging hebben bezorgd.

Snel de Gewenste Resultaten en Meer

De snelheid waarin een interim manager “tractie” krijgt is een andere overweging. In tegenstelling tot een (nieuwe) fulltime werknemer die verscheidene maanden nodig heeft om in te werken, de organisatie te leren kennen etc, worden interim managers juist aangeworven met een duidelijke reeks van doelstellingen binnen een vast, vaak zeer kort tijdsbestek. Zij weten zich snel in te passen en resultaat te behalen.

Een ander voordeel is dat ze minder snel worden afgeleid door “interne politiek” Het zijn altijd resultaat georiënteerde managers die weten dat ze op hun capaciteiten zullen worden beoordeeld èn om vanaf dag een resultaten te laten zien. Afhankelijk van de aard van de opdracht kan het rendement van deze snelheid enorm zijn. Een mooi voorbeeld van een Executives Online project is waarin interim managers €105m. hebben gegenereerd in slechts enkele maanden.

Ervaring en Objectiviteit

Een andere toegevoegde waarde is die van een onpartijdig klankbord. Interim managers zijn onafhankelijk en hebben immers geen lange termijn carriere verwachtingen. Zij zullen het vertellen hoe het is. Deze objectieve en betrouwbare informatie kan uiteindelijk van grote waarde zijn.

Ook bieden de interim managers onmiddellijke de gewenste kennis en ervaring aan boord en een overcapaciteit ten opzichte van de gestelde eisen en taken.

Wilt u meer weten over hoe rendabel het inhuren van een interim manager kan zijn? Neem nu contact met ons op.