Onze aanpak - Interim Management

Met het grote Executive Online netwerk en door innovatieve zoektechnologie vinden we de juiste managers en executives voor onze cliënten om de gewenste veranderingen door te voeren. Dankzij onze aanpak zijn we in staat om toptalent – geselecteerd op specifieke ervaring en competenties - binnen een week te plaatsen voor een snelle start op interim of permanente positie, verander programma’s en andere projecten.

Door ons bereik en een groot, actueel netwerk (150.000+) van senior talenten hebben we direct toegang tot het beste talent in de hele markt.  Hierdoor zijn we in staat om kandidaten aan te trekken die niet actief zijn op de markt, zodat we beter inspelen op de behoeften, sneller en kosten efficiënt. Deze aanpak leidt tot een zeer snelle en brede response vanuit de gehele markt én geselecteerde kandidaten zijn gescreend en (persoonlijk) geïnterviewd. Deze aanpak is uniek en onderscheidend.

Dit bespaart u tijd en kosten en zorgt voor een uitstekend rendement op uw investering. 

Onze kandidaten zijn niet uitsluitend adviseurs – maar hands-on managers of directeuren– met brede bedrijfsmatige ervaring en/of zelfstandige carrières en jarenlange ervaringen in het bereiken van de beste resultaten voor uw onderneming of afdeling.

Executives Online maakt optimaal gebruikt van het internet om toptalent te vinden, wereldwijd. Wij zijn geen vacaturebank: voor iedere zoekopdracht hanteren we een gedegen, full service recruitmentproces. Onze dienstverlening omvat o.a. de ontwikkeling van een gedetailleerde functie en profielomschrijving, communicatie daarvan naar geschikte kandidaten, beoordeling van de kandidaten, persoonlijke interviews, het nagaan van referenties en CV-controle. –Wat uiteindelijk resulteert in de presentatie van een shortlist van de meest geschikte kandidaten.

Na de bevestiging van de profiel –en projectomschrijving, kunnen we een persoonlijke selectie aanbieden binnen enkele dagen. Dit houdt in dat een kandidaat binnen een tijdsspanne van één of twee weken aan de slag kan zijn. In zeer urgente trajecten zelfs nog sneller indien gewenst. We zijn ervan overtuigd dat onze kandidaten de gewenste resultaten zullen bereiken, dat we onze vergoeding baseren op resultaat, waarbij een gedeelte van de vergoeding van de kandidaat (en van onszelf) verbonden wordt aan het succesvol bereiken van de projectdoelstellingen.

globalGlobal Executive
Talent Bank

Onze 151.000 ervaren hands-on managers per functie, land of sector.

Centraal in onze dienstverlening staat de zgn. Global Talent Bank die we hebben ontwikkeld door middel van een bekroonde Online Talent Acquisition Engine. Senior managers en executives wereldwijd welke zich bij ons hebben aangemeld, staan open om in gesprek te gaan over nieuwe vaste en interim functies.

Elk van onze consultants heeft volledige toegang tot deze Global Talent Bank bij het werken aan opdrachten van cliënten, wat leidt tot een zeer snelle en brede response vanuit de gehele markt waardoor we sneller de juiste match kunnen maken.

Kandidaten van Executives Online werden door onze klanten – waaronder beursgenoteerde ondernemingen, het midden- en kleinbedrijf, grootbedrijf, grotere non-profit organisaties in de gezondheidszorg en bij de overheid – al ingezet voor productintroducties, sales en general management, turnarounds, voor herstructurering van productieprocessen, voor ontwerp en uitvoering van effectieve marketingstrategieën, enz. Soms zijn onze kandidaten een snelle vervanging omdat er na het vertrek van de vaste manager nog geen geschikte opvolger is gevonden.

Onze dienstverlening is ideaal voor iedere situatie waar ervaren, doelgerichte managers snel nodig zijn, bijvoorbeeld:

  • ter aanvulling/versterking van een team
  • om verbeter- of verandermanagement toe te passen
  • wanneer tijdelijk specifieke capaciteiten of ervaring nodig zijn
  • voor uitvoering of versnelling van een project
  • ter vervanging van een manager die plotseling is vertrokken
  • om een nieuw bedrijf, nieuwe afdeling of team op te zetten

We werken met professionele richtlijnen. Deze dienen als leidraad voor, en als toets bij, het handelen van de door Executives Online geselecteerde interim managers. De gedragsregels van de beroepsorganisatie van interim managers, de Orde van Registermanagers (O.R.M.), worden geacht integraal te worden nageleefd door de betrokken interim managers.

Onze aanpak is gebaseerd op “de juiste persoon op de juiste plek”: wij geloven dat de meeste zakelijke uitdagingen effectief kunnen worden opgelost door het juiste, ervaren managementtalent. Door onze "fasttrack" executive search aanpak zijn we in staat om binnen zeer korte tijd de juiste persoon te plaatsen, hetgeen een uitstekende prijs/waardeverhouding garandeert. Hier neemt u contact met ons op voor meer informatie of voor werving van een interim management positie.