Interim Management

Met Executives Online Interim Management bereikt u snel de juiste executive interim manager voor uw specifieke uitdaging. Van CEO's en directeuren tot een senior management functie - onze global talent bank van meer dan 151.000 professionals en managers, met interim managers en leidinggevenden uit het topsegment van  Interim Professionals in Nederland en Internationaal.

Waarom Interim Management?

Organisaties zetten interim managers in voor verander trajecten en wanneer het te lang duurt om sleutelposities in te vullen. Interim Managers verschillen van consultants omdat ze naast het geven van advies ook uitvoerend en operationeel inzetbaar zijn. Hier vindt u praktijkgerichte vragen en antwoorden op bedrijfsvraagstukken.

Interim-managers hebben als voordeel dat ze minder verbonden zijn met (de geschiedenis van) de afdeling of bedrijf en daarom makkelijker moeilijke beslissingen kunnen nemen. Verder hebben zij een uitgebreide ervaring binnen een specifiek werkgebied en een passende opleiding om dergelijke projecten aan te kunnen.

Overwegingen

Vervanging van een huidige of vorige manager omdat:

 • De huidige manager langdurig ziek is
 • De huidige manager op zwangerschapsverlof is
 • De huidige manager op non-actief is gesteld

Reorganisatie of herstel omdat:

 • Er een grote verandering in het bedrijf gaat plaatsvinden
 • Er door de vorige manager een wanbeleid is gevoerd
 • Dit vereist wordt door externe instanties (zoals belastingdienst)

Wat is Interim Management?

Interim management is de inzet van een manager die door een organisatie op tijdelijke basis en van buitenaf wordt ingehuurd voor een bepaalde positie, veelal in de hogere regionen van de organisatie. De interim manager is verantwoording schuldig aan de opdrachtgever en veelal bestaat zijn werk uit het snel oplossen van urgente problemen dan wel het doorvoeren van veranderingen van welke aard dan ook. Zijn taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en de te realiseren resultaten worden uitdrukkelijk in een schriftelijke opdracht vastgelegd.

Binnen interim management wordt over het algemeen de tweedeling veranderingsmanagement en overbruggingsmanagement gehanteerd. In het merendeel van de gevallen wordt interim management ingezet bij noodzakelijk geachte veranderingen binnen organisaties, op ruime afstand gevolgd door overbrugging (het vervullen van een plotseling ontstane vacature).

De interim manager onderscheidt zich van de zittende manager omdat zijn werk tijdelijk is en hij van buiten komt. Hij onderscheidt zich van de adviseur – die ook tijdelijke ondersteuning verleend – omdat hij daadwerkelijk leiding geeft en verantwoordelijk is voor de uitvoering.

De belangrijkste voordelen van interim management zijn het feit dat de interim manager tijdelijk aanwezig is, snel gerecruteerd kan worden, de tijdsdruk goed aan kan, resultaatgericht opereert en in de regel kan beschikken over een aantal specifieke bevoegdheden en deskundigheden.

Onderstaand enkele quotes van onze klanten:

 • "Geen goedkope oplossing maar uitstekende resultaten en voor ons van grotere waarde dan een management consultant."
 • "Het was onze eerste ervaring met een interim manager. Hij was zijn gewicht echter in goud waard."
 • "We zullen interim management zeker opnieuw toepassen."

Commentaar van onze interim managers:

 • "Ik hou van de uitdaging van elk nieuw project en de grote verscheidenheid aan opdrachten."
 • "Snel resultaten behalen in moeilijke situaties geeft een grote voldoening."
 • "Ik blijf leren van elk nieuw project."
 • "Vrij zijn van interne bedrijfspolitiek bevalt goed."