Executive headhunting

Headhunting is een minder aantrekkelijke manier om de meest geschikte kandidaat te vinden dan het lijkt. Feit is dat een groot deel van de beste kandidaten al ergens een positie bekleedt en excelleert in precies die functie die bij u openstaat. De tijd, kosten en risico’s die verbonden zijn om deze kandidaten ervan te overtuigen een functie op te geven waarin ze bewezen succesvol zijn, is aanzienlijk.

In de meeste gevallen wegen die aspecten zwaarder dan de mogelijke voordelen.

Het alternatief

Betere techniek en communicatiemiddelen hebben de wereld kleiner gemaakt. Executives Online maakt gebruik van een breed scala van online search methoden om geschikte kandidaten voor uw vacature te identificeren. Door onze dynamische global talent bank van meer dan 151.000 vooraf gescreend managers, afkomstig uit meer dan 230.000 aanmeldingen kennen we veel kandidaten en kunnen we snel de juiste match maken. Dit maakt onze onze service vele malen effectiever en sneller dan bij traditionele executive headhunting. De Executives Online talent bank wordt constant bijgewerkt door onze kandidaten en groeit met duizenden per maand.

Tijdverlies met executive headhunting

Het kost een executive headhunter weken, veelal maanden om de juiste personen te vinden die aan het profiel van de vacature beantwoorden, interviews te arrangeren en referenties te checken. Salarisonderhandelingen, opzegtermijn en concurrentiebeding kunnen de indiensttreding nog eens met een aantal weken vertragen. (Ons onderzoeksrapport Executive Talent komt tot de conclusie dat het gemiddeld 4 maanden duurt voordat een vacature wordt ingevuld op management niveau, en dat bedrijven 2 volle jaren kwijt zijn aan werving die langer duurt dan persé noodzakelijk is.)

Bent u Klaar Voor een Superieur Alternatief Voor Executive Headhunting?

Neem contact met ons op om te horen hoe wij u met het invullen van sleutelposities kunnen helpen.

Wilt u meer weten over onze aanpak? Lees hier de case studies van onze succesvolle executive plaatsingen, en kijk welke gerenommeerde bedrijven u reeds voorgingen.

Executive headhunting is kostbaar

Aangezien succes met headhunten niet gegarandeerd kan worden, vragen executive headhunters een retainerfee plus voorschotten ver vóór en zonder garantie van de geanticipeerde plaatsing. En als er een geschikte kandidaat gevonden is, kost het in de meeste gevallen een exceptioneel hoge beloning om de betreffende kandidaat ertoe te bewegen van baan te wisselen.

Faalcijfer executive headhunting

Het gebeurt maar al te vaak dat de kandidaat die de executive headhunter gevonden heeft, als gevolg van langdurige salarisonderhandelingen, persoonlijke aangelegenheden, verhuizen en risico’s die met een wisseling gepaard kunnen gaan, zich op het laatste moment terugtrekt.

Marktonderzoek uitgevoerd voor ons rapport Executive Talent laat zien dat één op zes executive searches niet leidt tot een aanstelling