Wat heeft toptalent in Nederland te zoeken?

Loonkosten en blijvende rigiditeiten in de arbeidsmarkt spelen de Nederlandse economie parten, zo blijkt uit recent onderzoek van het World Economic Forum.

Ambitieuze studenten kiezen voor het buitenland.

Investeringen in het onderwijs blijven uit en het is geen geheim dat de meest intelligente en ambitieuze studenten uitwijken naar een plek waar uitmuntend en elitair onderwijs wordt gegeven. Naar de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk.

Nederland gehinderd door starre arbeidsmarkt en zeer kwetsbaar financieel systeem.

Ondanks de sterkten van de Nederlandse economie, wordt het concurrentievermogen gehinderd door blijvende rigiditeiten in de arbeidsmarkt. Volgens professor Volberda spelen de hoge kosten voor het aannemen en ontslaan van medewerkers (123e positie) en het gebrek aan flexibiliteit in de loonvorming (135e positie) de Nederlandse economie echter parten. Deze rigiditeiten worden als meest problematisch gezien voor het aantrekken van bedrijven in Nederland.

Heeft u een strategie voor het aantrekken van top talent?

Image - gtb.jpg

Waarop baseert  u uw huidige recruitment beslissingen?

Op intuïtie, persoonlijkheid, kennis en kunde? Hoe denkt u over  het meten van de geschiktheid voor de rol, of het samenbrengen van al deze sleutelelementen in één systeem?

In het verleden behaalde resultaten bieden nu eenmaal geen garantie voor de toekomst..

Eén van de redenen voor mij om partner te worden bij Executives Online is dat er veel geïnvesteerd wordt in innovatie. Innovatieve technologie, tijd besparen en toegevoegde waarde bieden. Volgens mij is traditionele (Executive) Search en Recruitment namelijk onderdeel van het probleem. Het is gebrekkig, traag en reactief.

Over Executives Online

Executives Online is opgericht in 2000 als zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in Interim Management, inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 30 kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Australië. Door het gebruik van internet en een persoonlijke, professionele service zijn we in staat om een efficiënte en  kosteneffectieve dienstverlening te leveren aan onze klanten wereldwijd.

Wij maken gebruik van een revolutionair systeem executive-intro®  i.c.m. gedrags-evaluaties, inclusief functieanalyses op maat. Het resultaat is een helder en zeer effectieve grafisch systeem waarmee u snel en objectief de te beoordelen kandidaten kunt vergelijken. 

Uiteraard zijn persoonlijke vaardigheden bij een selectieproces van belang, maar ik ben ook van mening dat er altijd risico’s blijven bij de keuze van de juiste kandidaat, wij proberen deze risico’s echter zo klein mogelijk te maken.

Executives Online is in staat om binnen enkele weken het beste talent in de markt te vinden. We realiseren een retentie ratio van 96% bij kandidaten die we plaatsen door het gebruik van  executive-intro®, na 12 maanden.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze en het online platform executive-intro®  neem dan contact met mij op om een afspraak te maken voor een nadere toelichting of een demonstratie.

World Economic Forum

 

Reacties

Nog geen commentaren

Plaats uw opmerking