Werving en Selectie Commissarissen

Het belang van commissarissen voor de inbreng van onbevooroordeeld advies aan alle soorten van bedrijven en organisaties, is groter dan ooit tevoren. Executives Online heeft een specialistische aanpak voor de werving van de non-executive manager die u nodig heeft.

Het vinden van een goede commissaris kan lastig zijn. De juiste kandidaat moet ruime en bewezen ervaring hebben in uw marktsegment, of in een markt die mogelijkheden biedt voor synergie en kennisoverdracht in uw bedrijf. Hij/zij past in principe binnen de cultuur van uw bedrijf en het managementteam.., maar ook weer niet al tè goed: één van de functies van de Commissaris is immers om Bestuur en managementteam alert te houden. De kandidaat moet uiteraard een parttime committent aan kunnen gaan, en snel kunnen inspelen op de uitdagingen waarmee uw bedrijf te maken heeft of krijgt.

Executives Online is in staat snel de juiste commissaris voor u te vinden. Onze global talent bank van senior executives is een unieke en bewezen bron van kandidaten die uitermate geschikt zijn voor non-executive directorfuncties. Vrijwel al onze kandidaten kunnen bogen op meer dan 20 jaar corporate ervaring in een wijds scala van bedrijfstakken, functies en bedrijven. De meesten van hen zijn succesvolle interim managers, die, in opdrachten voor bepaalde termijn en in allerlei soorten bedrijven en charitatieve/overheidsinstellingen, uitstekende resultaten boeken. Niet alleen betekent dit dat ze snel de benodigde informatie kunnen opnemen en de belangrijkste strategische en operationele factoren die aan de orde zijn, snel kunnen identificeren, het houdt ook in dat ze direct beschikbaar zijn voor non-executive functies.

Een functie als commissaris is een uitstekende tegenhanger van een interim-carrière. Onze MD- en CEO-kandidaten zijn bovendien een logische keuze: ze hebben succesvolle organisaties geleid en beschikken over de noodzakelijke leidinggevende en adviserende capaciteiten. Onze global talent bank bevat ook vele kandidaten die specifiek op zoek zijn naar een non-executive directorfunctie, of er al vele bekleden. Ook onze functionele managers zijn vaak uitstekend geschikt voor non-executive directorfuncties.

Wij kunnen u snel een shortlist van geschikte kandidaten aanbieden. Onze op technologie geënte maar sterk persoonlijke recruitmentservice stelt ons in staat uit onze global talent bank de beste kandidaten te selecteren die beschikbaar zijn en voldoen aan het profiel van uw functie. We lichten sollicitanten door, nemen interviews af, trekken referenties na en checken CVs. Lees meer over onze aanpak.

Voor de werving van een commissaris vragen wij een bescheiden starttarief en een eenmalige beloning wanneer de door ons aangebrachte kandidaat in uw bestuur wordt opgenomen.

Tenslotte kunnen wij hoogstwaarschijnlijk die persoon vinden die naast de benodigde en functionele ervaring in uw bedrijfstak, ook de juiste benadering en instelling heeft. In tegenstelling tot de meeste netwerken van mensen die specifiek op zoek zijn naar commissariaten, staan onze kandidaten nog steeds middenin een carrière. Bij Executives Online komt u geen kandidaat -commissarissen tegen die louter hun hand willen ophouden en eigenlijk liever van hun pensioen willen genieten.