Bedrijfsgeschiedenis Executives Online

Executives Online is opgericht in 2000 als zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in Interim Management, inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 30 kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Australië. Door het gebruik van internet en een persoonlijke, professionele service zijn we in staat om een efficiënte en  kosteneffectieve dienstverlening te leveren aan onze klanten wereldwijd.

Iedere consultant is verantwoordelijk voor een specifiek vakgebied, gedefinieerd op basis van een marktsegment, functionele of geografische gebieden. Executives Online heeft per sector specialisten welke hun rijke ervaringen in hun specifieke vakgebied aanwenden zodat ze hun cliëntèle beter van dienst kunnen zijn. Op bedrijfsniveau en op alle vakgebieden zijn de projecten breed en divers.

Executives Online consultants zijn een mix van ervaren ondernemers die een tweede  carrière zijn begonnen in Executive Recruitment, met professionals die in Executive Recruitment hun sporen hebben verdiend. Dit zorgt ervoor dat we de vereisten van onze opdrachtgevers en kandidaten direct kunnen identificeren- omdat we ook aan de andere kant van de tafel hebben gezeten - en natuurlijk omdat we de belangrijkste elementen van ‘recruitment best practice’ eigen hebben gemaakt.

Sleutel tot het succes van de organisatie is onze bekroonde “Online Candidate Acquisition Engine”, een geavanceerd systeem dat gebruik maakt van organisatorische en gerichte search marketing, social media, online advertising en online zoekgedrag om talent aan te trekken en te laten inschrijven in onze Global Talent Bank. Deze Talent Bank is de eerste bron voor elk recruitment project, waardoor we snel kandidaten kunnen identificeren die een sterke match zijn voor elke opdracht, snel en effectief. We combineren deze online kennis met het beste van de traditionele, persoonlijke wervings methodes om waarde toe te voegen voor onze klanten: gedetailleerde profielen en wervingsteksten, face-to-face interviews, referenties raadplegen en post-plaatsing follow-up onderbouwen elke plaatsing.

Een belangrijke pijler in de groei van Executives Online is via de Executives Online franchise propositie. De Talent Bank, websites, online marketing programma's, recruitment project management systeem, merkidentiteit en business process worden onder licentie aangeboden aan ondernemers die hun eigen Interim Management en Executive Recruitment praktijk willen opbouwen onder het Executives Online merk.

Executives Online is lid van de Recruitment & Employment Confederation (REC) en de Interim Management Association (IMA). Daarnaast zijn wij de enige Interim Management provider die de strenge kwaliteitsbewaking audit van de REC's hebben doorstaan,  "REC Audited” kwalificatie sinds 2006.

 

Edwin Glas

Steeds meer bedrijven kijken ook graag naar talent van buiten de landsgrenzen. Ook dat biedt Executives Online. Op basis van de ‘Global Talent Bank’ worden kandidaten vanuit het eigen land, maar eventueel ook van daarbuiten aan de opdrachtgever voorgedragen.

Over Executives Online en Edwin Glas

 

Executives Online is actief in acht landen verdeeld over drie continenten met ieder een eigen kantoor (14 kantoren wereldwijd) en biedt kandidaten en opdrachtgevers in alle landen de mogelijkheid om volledig online topbanen te koppelen aan de meest talentvolle managers met de juiste ervaring en achtergrond.

General Manager van Executives Online in Nederland is Edwin Glas. Glas was voorheen werkzaam in topmanagement functies bij onder meer Mattell Interactive en Microsoft.

Zie voor meer informatie Het Executives Online Management Team.

Executives Online is van start gegaan met interim management en fast-track executive resourcing in November 1992, toen Norrie Johnston zijn toenmalige bedrijf Earncatch Projects Ltd heeft opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Met dit bedrijf heeft hij zelf als interim sales en marketing director voor diverse bedrijven opdrachten uitgevoerd. Tussen 1993-1999, heeft hij vele verschillende, grote interim projecten uitgevoerd voor bedrijven zoals: IMI, London Electricity, IBM, Westinghouse Electronics, en Tunstall Telecom.

In Januari 1997 Is de bedrijfsnaam veranderd in EPL Consulting Ltd. De eerste activiteiten werden ontwikkeld als interim management intermediair, met de eerste plaatsing in 1997 van David Kelly voor British Gas Transco. In Januari 2000 lanceerde het bedrijf zijn eerste website onder de naam www.executivesonline.co.uk en het bedrijf veranderde zijn naam gelijknamig aan de website naar Executives Online Ltd.

Sindsdien, na Norrie’s succesvolle interim carrière als interim manager, heeft Executives Online sinds haar eerste plaatsing in 1997 honderden interim managers geplaatst in diverse functies onder een breed scala aan opdrachtgevers vanaf grote Multinationals, tot het MKB, de publieke sector, charitatieve organisaties en professionele verenigingen.

Executives Online’s klanten portfolio bestaat o.a. uit BMW, Age Concern, Carphone Warehouse, Dage Precision Industries, London Ambulance, Microsoft, Moss Pharmacy, Nestlé, Powergen, BuyEnergyOnline, Thresher, Syngenta, Portsmouth Housing Association en Securicor. Het bedrijf behuisd momenteel een global talent bank van over de 151.000 interim managers en overige freelance executives. De dienstverlening is geëvolueerd van puur interim management tot overige executive recruitment diensten, waaronder change management, project mgt, en fast track-recruitment voor permanente posities.

Executives Online blijft sterk groeien, omdat we luisteren naar onze klanten en daarna voldoen aan hun behoeften en die van de kandidaten door een unieke combinatie in te zetten van technologie en persoonlijke dienstverlening.

Executives Online blijft daarnaast uitbreiden. Naast Executives Online Nederland blijven we wereldwijd nieuwe kantoren openen. We zijn momenteel gevestigd met kantoren in: Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zuid Afrika.