Executive search 2.0

Ik las een interessant artikel van Paola van de Velde in De Telegraaf van 13 februari; “Organisaties hanteren  toenemende IQ-testen en assessments tijdens het wervings- en selectieproces. Zo blijkt uit onderzoek van Top Employers Institute onder 500 bedrijven”. (klik hier voor het voor het volledige artikel)  

Dit bevestigt het beeld dat wij binnen Executives Online al veel langer hebben. De huidige executive search bestaat idealiter uit het beste van beide werelden, namelijk het gebruik van internettechnologie gerelateerd aan een deskundig gebruik van traditionele vormen van selectie.

Ik denk dat de huidige situatie bij het aantrekken van senior talent zo het beste zo kan worden omschreven. In toenemende mate maken werkgevers gebruik van assessments om de toekomstige toegevoegde waarde van een kandidaat binnen hun organisatie op voorhand te kunnen voorspellen. Immers ook hier geldt dat prestaties in het verleden geen enkele garantie geven voor de toekomst. Werkgevers selecteerden tot voor kort slechts op skills en kennis maar ontsloegen deze zelfde mensen later op hun ( nooit vooraf onderzocht) gedrag. Dure en vervelende vergissingen voor zowel de kandidaat als de werkgever.

Executives online heeft deze trend al eerder onderkend en introduceerde onlangs het uitstekende online platform  Executive-intro™.

Deze is speciaal ontwikkeld om nauwkeurige, scherpe en visuele analyses te voorspellen met betrekking tot de toekomstige geschiktheid van een kandidaat. Dit stelt organisaties in staat om niet alleen te selecteren op prestaties en resultaten uit het verleden, maar ook –en met name- op de toekomst.

Gekoppeld aan de deskundigheid van onze Managing Partners in de persoonlijke ontmoetingen met de kandidaat leidt dit tot een ongekend hoge kandidaat retentie van 96% na een periode van 12 maanden.

Klik hier voor een korte video demo of neem contact met me op voor meer informatie of een demonstratie. 

Jan Piet van der Plank, Partner Executives Online tel. +31(0)648 211661

 

Comments

No comments yet.

Post your comment